Tuffing med kjol


Så här dryg såg jag ut idag. Med smutsig speleg som jag minsann icke tänker tvätta.

Hej bönrullare!
Idag har jag o Karro varit iväg och gjort tc osäkert. Köpte dyrt godis och nagellack. Jag skaffade mig också en snygg, svart och enkel kjol för 200 spänn. Gr8 yeah f1 h1!
Har nu kollat på lite Gussip Gurl! Faaan vad töntiga dom är hehehe. I sista avsnittet på säsong 5 (det jag precis kollat) pratar dom bara om "how important family is" "your family needs you". Stör mig också på att när dom pratar med sina mammor måste dom alltid säga "mother" typ, "hello.. mother." "Very nice.. mother"
Georgina dyker upp hela tiden också! Crashar alla party'n.
Mm intressemaneterna dog nu känner jag.
:-)

Här är lite urusla bilder på kjolen! Men jag är iaf snygg! :-D


Oj vad söt och snäll jag såg ut där! Måste nog kompensera upp det lite...

Uppdrag bättre självkänsla



Vad jag tänker göra varje dag är att försöka förbättra mitt självförtroende och min självkänsla.
Jag har egentligen inte så mycket problem med det, jag är en ganska självsäker människa. Dock på senare tid har jag börjat gämföra mig själv med andra männsikor, väldigt ofta tänkt " undrar om den där personen tycker att jag är jobbig nu?" Jag har börjat bry mig väldigt mycket om vad andra tycker, velat vara som andra personer som jag tycker är bättre än mig o.s.v Sen är min självkänsla inte på topp, jag tycker att jag är pinsam, löjlig och tråkig alldeles för ofta. Jag tänker alldeles för negativt också, om allt möjligt; både mig själv och omvärlden.
SÅ! Nu ska jag varje dag skriva 5 positiva saker om dagen, tre negativa saker om dagen, 3 posetiva saker om mig själv och 1 negativ sak om mig själv. Det är bra att inse sina brister och försöka förminska dem, men man måste ju tänka på sina posetiva sidor också! Lite pepp! Jag ska också försöka att kunna känna mig självsäker utan smink/vara ofixad. Vet massa männsikor som inte är vackra (enligt samhället dårå) men som har en jävligt bra utstrålning. Det ska jag jobba på!
Så nu. 3 negativa saker om dagen:
1. Inspelningen idag var lång, efter ett tag blev alla trötta, irriterade och frusna.
2. Jag var trött, också irriterad och jag började nästan grina.
3. Jag fick pissont i magen när jag skulle på en casting på morgonen. Vet ej varför.
5 positiva saker om dagen:

1. Magontet gick över och castingen gick ganska bra.
2. Jag åt pizza och väldigt god sushi.
3. Jag hade skoj med två små barnskådespelare på inspelningen.
4. Jag åt choklad.
5. Jag bestämde mig för att om jag var en frukt skulle jag vara ett granatäpple.
1 negativ sak om mig:

Jag tycker synd om mig själv alldeles för ofta/är martyr.
3 posetiva saker om mig:

1. Jag försöker förbättra mig som person.
2. Jag är bra på att spela teater.
3. Jag gillar mina läppar. (Dom är fina)



Pass





Idag trotsade jag, familjen och vår bil, regnet och åkte till haninge för att förnya våra pass som har gått ut.
Askul! Vi väntade i över en timme och det såg  ut som att jag sprutat in silikon i läpparna på passfotot. Men annars vare finemang! Huheheueh. Var i skolan också. Hade muntlig kompletering på några uppgifter från soprovet med min solärare. Det gick bra! Typ. Svamlade och visste inte riktigt vad jag skulle säga ibland, men min solärare verkade nöjd! Nu ska jag tiep (haha) gå och lägga mig (antagligen inte) så hejsvejs! So long! Byebye! Hejdå!

Slänger in en fin bild på mig som ska få er att sova gott inatt!
Äter dina barn och skär av dina öron! :-D

Fint








Via tumblr, dailydoseofimagery.blogg.se, weheartit

Nu ska jag typ gå och lägga mig. Har ett viktigt läxförhör på SO:n i morn! Tjoho!
Är expert på geografi nu. Vet nästan vart alla världens länder ligger! Nu kan jag briljera när vi kör land och stad på rasterna i skolan.. :-))
Förövrigt ska jag börja cykla. Yeah you heard me! Jag gillar att cykla, men nu ska det bannemig bli varje dag som cykeln hänger med! Ska börja cykla till skolan! Ska cykla runt i stan och bah chilla.
Måste lära mig vägarna bara. Blir ju synd om jag hamnar ute i hallonbergen (huehe) igen..
Gillar tunnelbana (älskar tunnelbana <3323) men det vore ju shysst att inte sitta instängd i en trång tågvagn. Plus att i typ varje tunnelbana sitter det Way Out West affischer. Vet ni vilka som ska spela på WoW (haha) i år?
Jo; Blur. First ad kit. Bon Iver. Billy Bragg. Florence + the machine. m.m.
VAFAAAAAN liksom! Började typ grina. (nej men nästan) det kan nämligen vara Blur's sista spelning i Sverige!
Dör! Sen vill jag ju se Bon Iveeeeeer! Ååååh.
Jag liider. (avlider)

HAHAHYAAH


Beyond retro

Erkänn att jag ser fett fashion ut.. Med fettiga glajjer också <33<<333
Hej fellas!
Idag var jag på BR. Hhahaha kan fan inte förkorta beyond retro sådär om jag vill att folk ska ta mig på allvar. Amen iallafall jag köpte en sjuktligt snygg ärmlös skojta med stickad krage. Fast ganska ful bild..
Köpte ett par solglasögon också! På HM. Letade efter de rätta på hela jäkla stan! Promise!
Var i skolan också. Åt falafel på hemkunskapen och blev uppläxad av en taskmört till lärare för att jag åt en macka utanför matsalen..

Hårdebatten

Omotiverad bild, alltså inte tjejen som hängdes ut på facebook.

Hej jag har inte orkat skriva ett inlägg om hår under armarna pga att jag har så sjukt mycket argument och åsikter om just det här. Vi börjar från början:
En tjej har inte rakat sig i tv.
Hängs ut på fb.
Hånas.
För att..
ha hår under armarna.
Hör ni hur sjukt det låter? Hår under armarna har ALLA. Vissa rakar bort det, vissa låter det vara kvar. Det SKA vara okej att göra hur man vill. Många på facebook skriver "man får välja själv, klart man får ha hår under armarna om man vill, men JAG tycker att det ser vidrigt ut.." Vem fan vågar ha hår under armarna om folk skriver sådär? Vem vågar ha hår under armarna när samhället bara visar upp slätrakade tjejer som vackra?
Alla verkar ha fått för sig att tjejer/kvinnor ska vara helt jävla släta. Sitta och noppa bort ögonbrynen, vaxa bort hår på armar, fittan, armhålor och ben. Hår är ju hår, varför är det inte äckligt på killar? Helt sjukt, helt sjukt.
Sen skriver hatarna i debattforumen "Men det är ett fritt land! jag får säga vad jag vill!" Vad hände med moralen? Klart att jag skulle kunna gå till någon på stan och säga att hen är äcklig och ful. Men vem skulle göra det? Även fast man inte kan bli straffad tekniskt sätt? Det är så de resonerar. De försöker få mobbning till en mänsklig rättighet. En ursäkt till att få trycka ned människor.
Och det värsta med detta är att det inte är några extremister som reagerar, utan helt vanliga människor/kompisar/kompisars kompisar tykcer att hår under armarna är något att skämmas för, något som man SKA ta bort. Sen kommer folk med argumentet att det luktar illa och är ohygieniskt. Bara på tjejer då eller?

Nahahajs Ginatricot!


Har inte gillat deras kläder speciellt mycket.. förens nu!
Mhhhm gillar dom där shortsen (som alla bloggar om) och gillar faketöjningarna! Ska nog skaffa några. Vill inte ha ett så stort hål i örat, och jag är ganska känslig för typ.. hål. Nackdelen är ju att folk kommer fråga om man har töjing och så är man tvungen att säga .. nej det är fake.
Fina solbrillor också! Dock så finns dem på HM också.. För 50 kr. :pppppppp (snåljåp)
Tröjan var också tung! Lita olika Gina's pastellfjortis-stil. :-D
Jag är paaaaaaaaaaaank!
/Gråter stilla. * vänder bort blicken och låtsas få nåt i ögat*

Djungel

Källa, Oracle Fox

Hej stereotyper :-)

När jag var mindre läste jag en mangaserie som heter Ranma. Den handar om en kampsportskille som har fått magiskt vatten på sig så att han blir tjej varja gång han får kallt vatten på sig. Den är ganska rolig och knäpp, har med massa konstiga djur, roliga karaktärer och de många av tjejerna är jättestarka o.s.v
MEN det är helt sjukt hur tjejerna/kvinnorna i serien ändå framställs som sexobjekt. Ibland är tjejerna t.o.m nakna.
Ingen av killarna är det. Någonsin. Sen finns det såklart en äcklig snuskgubbe med i varenda mangaserie som ska hålla på och sno trosor och lukta på bh'ar. Helt sjukt. Dessutom kan det inte låtas bli att slänga in lite;
"SLÅSS SOM EN MAN" och "DU MÅSTE VARA EN RIKTIG MAN!"
Det jobbiga är att väldigt mycket anime/manga är fylld med sån här skit, massa tjejer med onaturligt stora bröst och pyttesmåkläder, stereotyper och könsroller. Det är väldigt synd. Gillar ju manga och jag älskade ju Ranma när jag var mindre, men dom kan bara inte låta bli att tillsätta lite sånt här. :-I







Och detta är bara utdrag av en av böckerna..


Hejhejehej


Ser lite dryg ut.. :-I


Har inte haft någon ork att blogga. Men nu är jag tebaks!

Idag så var jag i skolan för första gången sedan i onsdags förra veckan.
Jag har också ännu fler inspelningar den här veckan, onsdag, torsdag, fredag. Yippie! Men ibland kan jag sakna skolan lite hehe. Inspelningarna kan ju vara ganska tröttsamma, långa och påfrestande en dag då man är seg och hängig. Fast oftast är det megaskoj! (Megaskoj?..) Och när jag är ledig så bör jag plugga och vila. Så inte mycket till socialt liv! Men äh nu ska jag inte klaga! Jihoooo!
Oj, Har inte haft indrott på typ.. två veckor? Shiet. Måste röra på mig lite, jag går ju inte på nån aktivitet/rör mig något alls. (Förutom att cykla och springa till tunnelbanan och i trappor) (hehehe latkorv jag är..)
Men jag har liksom inte fastnat för någon indrottaktivitet.. förutom att jag klättrade lite då och då förut och gick på dans i en termin? Hm. Men jag är ganska smidig/kan vara bra på idrotten o.s.v Men jag bara.. vet inte. Gick inte på nån idrottsaktivitet i lågstadiet heller faktiskt.
Blir lite stressad av massa männsikor i min ålder bloggar om sina träningspass och gymkort och blablabla :-I
Har inte riktigt gillat gym så mycket... förknippar det mest med folk som bara vill ha snygga kroppar. Om jag ska träna så ska jag gå på typ Aikido (som jag funderat på att börja på!) där det finns en strategi/en slags lek/ett syfte.
Roligare än att träna för träningens skull tycker jag nog..

Inspelningsdag



Yepp, hade inspelning idag, ska ha imorn och på söndag också! Kul!
Idag var det lite jätteskoj. Jag skulle skulle nämligen sitta i köket och räkna matte medans en snubbe skulle stå med bar överkropp och steka pannkakor. Sen ska min lillebror i serien ha en påse på huvudet.
Tihi.
Älskar att åka buss föresten! Så mysigt, speciellt när det är tomt och man får välja vilken plats somhelst, och sen efter typ två stationer kommer det massa människor så då känner man sig inte ensam! Gillar att åka runt snobbställena inne i city, typ gamla stan/östermalmstorg. (som jag börjat göra nu)
Just gotta love the byggnader där! They're like palats liksom!
Dock lite för många överklasstanter hueheuhehue.
Såg också en mysig reklambild på tunnelbanan idag:
(Notera o:et som nån liten lustikurre har lagt dit
Naturligt? Håhåjaja man föds faktiskt inte med instinkten "Jag vill vara vacker"
Men som sagt, inget fel med att bry sig om sitt yttre (i rimliga mängder) MEN man behöver ju liksom inte göda den här "viljan" eftersom att yttret inte är allt. Jag försöker att se utseéndet som ett skal. Själen är det viktiga hos en människa och alla föds i olika skal, vissa får lite finare skal än andra, vissa lite fulare eller otympligare/osmidiga.
MEN det borde ju inte läggas så mycket fokus på skalet/utseéndet/yttret liksom? Skalet är det enda man inte kan göra nåt åt (om man inte opererar sig), så det är ju lite surt att alla har krav på något som man inte kan ändra.
Puh där fick jag ur mig lite åsikter. Tack för idag.

Dör. Vill ha vatten, sol och sand

FAN vill åka utomlands nu. NU. (inte fan utan jag alltså)

Internationella kvinnodagen!


Kvinnor används hela tiden i reklamsammanhang, reklamer för SAKER. I desperat försök att sälja mer tex mer öl (som i den här reklamen) så slänger dom på en liten kvinna som ett sexigt litet objekt. Najs va?


Som de flesta vet är det kvinnodagen idag, och den firar jag med en feministiskt blogginlägg! Yippie!
Vårat samhälle är fortfarande inte helt jämställt, TROTS att alla vet att kvinnor te.x generellt tjänar mindre än män och att det är så det inte bör vara; Så är det fortfarande löneskillnader! Hur svårt ska det vara!?
Och fortfarande så accepteras sexism mer än rasism. :I
Om nån skulle dra ett rasistiskt skämt skulle alla bah "VAFAN SÄGER DU? ÄRU RASIST ELLER!?"
MEN om man hör ett sexistiskt skämt reager nästan ingen. Hur många "woman in the kitchen"-skämt hör man/ser på internet daligen? Utan att någon reagerar speciellt mycket?
Det var ca 90 år sedan kvinnor fick rösträtt. Det är inte så jävla länge sedan!
Såg den här videon idag (se längre ner), den är jävligt bra. Verkar tråkig men det är den inte (:D), inte om man kan engelska och vill bli lite upplyst om varför de flesta tjejer i dagens samhälle är utseéndefixerade. (!)
Killar/män/pojkar har ju också massa krav på sig, får inte visa känslor på samma sätt som tjejer tex, vilket kan leda till undertryckt ilska, våld o.s.v Men killars krav är fortfarande inte lika förnedrande och lika många som tjejernas. Vi förväntas vara snygga, fina, sexiga, väna, helt hårbefriade, intressserade av kläder, smink, inte kunna nåt om fotboll o.s.v
Och det är inget fel med att gilla smink och kläder (!), men det ska inte finnas några KRAV på att man ska gilla sådant, killar ska inte heller BEHÖVA gilla sport/actionfilmer.
Nu är inte alla människor såhär, men vårat samhälle lutar sig åt det här hållet.
Här är filmen!
Enjoy! :-DDDDDDDD


Kony


Började nästan grina.
Känner att man vill göra något mer än att sitta och länka på blogg och facebook (därför ska jag och johanna sätta upp lappar..) Men detta är det lättaste sättet att sprida filmen och också göra Kony känd, inte som en idolkändis, utan en man som är känd för sina otroliga hemskheter. Han och hans armé kidnappar barn, gör pojkarna till barnsoldater som att tvingade att misshandla/döda/tortera människor. Han gör flickorna till sexslavar.
Det minsta man kan göra är att dela filmen:

Bidrag nr. 4

Bidrag nummer 4 till Kan Dee's tävling.
Kan Dee

Ännu ett bidrag!


Två nästan likadana collage, för kan dee's outfitstävling.
Här är tävlingen!

Kirikou



Sitter med familjen hemma hos min moster.
Jag och Olof har precis tittat klart på Kirikou! Världens flummigaste film. Nä men den var bra, lite mysigt mystisk sådär. Handlar om ett litet barn (Kirikou) som föder sig själv (?) och han vill rädda sin by från den onda häxan och hennes robotar. Hon har slukat byns män och tagit allt vatten. Häxan vill döda Kirikou men han lyckas alltid smita undan. Sen så ska han hitta sin morfar bortom det förbjudna berget och blablabla.
Tre av fem räkor! :)))

Let's celebrate the vår!





(Ifyllda ögonbryn, jagvet)

Idag hade jag på mig alldeles för tunna kläder. Men det såg ju så soligt och varmt ut utomhus!
Körde lite på ugglor. Jag gillar ugglor, jag var säkert en uggla i mitt förra liv.
Idag så kände jag också mig lite så där.. hipstrigt härlig ni vet!
Jeanskjorta - Stadsmissionen
Speedwaytröja - Myrornas
Örhängen - Vet ej
Ring - JC
Strumpbyxor - Coco chanel (kostade 849 kr)
Shorts - London, Camden market

Rågsved/Tvångstankar/Kuddkrig


Rågsved!


Världens skummaste livs! (notera att jag ser ut som en strut. kolla på benen!)


Ganska skumma inlagda saker.. Butiken hade massa olika burkar med små läskiga fosterliknande grejer i..


Kakorna vi köpte hette Istanbul.. Superskumma de med!


Rågsvedgirls <333333


VICKNINGSCHIPS?
JAG HAR ALLTID TROTT ATT DET STÅR "VIKINGCHIPS"! Hela min värld är uppochner!


Nu liknar mänskligheten plötsligt nakenråttor. Okej.

Idag har jag varit på äventyr.
Först pluggade jag, sen åkte jag och Felica till RÅGSVED! HELL YEAH! Vi har ju börjat sightseeing i Stockholm, förra veckan tog vi turistbilder vid riksdagshuset, NK och Hallonbergen. Nu fick vi för oss att åka till Rågsved.
Där var det ganska trist. Vi gick bara till centrumet, där vi köpte lite äckliga kakor i en skum liten butik som sålde mest massa majonäs och hommus. Fast vi gick och kollade på lite förortslägenheter också, vi hade ingen portkod, så vi kikade genom dörrrutan och spanande på vilka efternamn de boende hade.
Det var mest Mohammed och Achut-Mush. Nä nu verkar jag lite rasistisk, alla invandrare heter ju inte Achut-Mush i efternamn.
Sen åkte vi till Odenplan! I ca två minuter, vi var på ica sen jag orkade inte åka runt mer (jag frös) så vi åkte hem till Felicia.
På tunnelbanan pratade vi om tvångstankar! Jag har nån knäpp grej om att när jag andas in så tittar jag på något mörkt, kan vara vad som helst! En bil, ett träd o.s.v för att jag vill att det mörka ska bli ljust.
Gör samma sak med ljusa saker, tex himlen, en vit byggnad o.s.v då andas jag ut, för att jag vill att det ljusa ska bli mörkt. Så när jag andas in, tittar jag på nåt mörkt, när jag andas ut tittar jag på något ljust.
Låter helt jävla crazy, jagvet. MEN jag har typ slutat med det nu!
Så ni behöver inte oroa er för mig inte, jag är frisk som en nötkärna!
Iaf, sen låg vi i Felicias säng och brottades/sparkades/kuddkrigades/slog ner lampor.
Såå det där var min dag det!

Pluggar



Jag är lite VÄNlig idag! hahahahahahahahahahahahahahahaha

Hejhej sitter och pluggar SO! Har preis haft en livlig diskussion med min lilla pappis om hurvida krig är demokratiska eller inte. I min SObok står det att om en majoritet av riksdagens ledamöter skulle rösta för att gå i krig mot Norge så skulle inte förslaget gå igenom eftersom att krigsförslaget inskränker på de mänskliga fri och rättigheterna. MEN hur kommer det sig att vissa länder (som tex USA) har fått gå i krig TROTS att landet fortfarande ses dom en demokrati? Hmm. Känner mig väldigt gammal just nu. Har fått ganska många vuxenpoäng kan jag säga!
Men fortfarande; vad är det som definerar om ett krig är demokratsikt eller inte?
Hur kan ett land fortfarande vara en demokrati om landet åker till tex Lybien och krigar, om ett krig är odemokratsikt?

Kan Dee bidrag nr 2

Jag är med i en klädtävling hos kan dee.
Besök Kan Dee's blogg här!

Tävlar hos Kan Dee

Här är mitt första bildrag till Kan Dee's outfitstävling!
http://kandees.com/

Svar


Tack för komplimangen! Klart att jag kommer berätta vad den heter, den kommer att sändas redan i höst.
Fast.. heh kommer bli lite jobbigt att se sig själv på barnkanalen och att människor kommer att titta. Kommer säga  lite pinsamma saker och så... Men blabla kan skylla på att jag bara var 14, kommer ju ändå gå i nian när den sänds  :)))))

Hej hopp

Några månader gammal bild på moi.

Hej kamelrumpor. (Mogen hälsning)
Idag har jag spännande nog pluggat och tjyvätit kakor från skafferiet. Saknar skolan </3
Hah nej då. Kanske lite. Faktiskt. Fast jag älskar ju att bara sitta och chilla här i mitt rum, lyssna på flummig jazz och kolla på tumblrs och bloggar.
Men saknar alla människor som man inte kan ringa! Ni vet, dem som man bara träffar i skolan eller typ med massa andra människor på donken. Dom som man liksom inte kan ringa och bara "Tjenare ska ru med mig på bio ikväll? Askul"
Saknar dem och alla mattanter, vaktmästare, tjocka lärare, irriterande 99:or, feta dagisbarn, snyggingar i korridoren, dåliga vikarier och tuggummin under skolbänkar.
Åh gamla hederliga skola :,(((((

Dagens insp


Beetlebum

Kan bara inte sluta lyssna på den här låten. Så sjukt fin, den handlar om Albarn och hans flickväns herionupplevelser. Jag tror att hans flickvän var nån slags missbrukare.. Men själva låten handlar om när de knarkade och han visste att det var fel.

RSS 2.0