Hungerspelen

Bild från google
Wow. Har läst ut alla böckerna nu, hungerspelen, fatta eld och revolt. Det är helt jävla sjukt att jag kan leva mig in i böckerna så mycket! Karaktärerna är fantastiska, svårlästa och varierade, det finns ingen som är på ett "speciellt sätt" utan alla har sina tvister. Själva boken handlar om Katniss Everdeen. Hon bor i landet Panem (som en gång var nordamerika) I Panem finns det 12 Distrikt och en huvudstad, det 13:e distriktet utplånades när dom försökte göra revolution mot huvudstaden.
Huvudstaden är rik, fylld med människor som alla är plastikopererade och konstgjorda, och dom stoppar fingrarna i halsen så att dom ska kunna äta mer mat, gång på gång medan distrikten lever i hunger och svält.
Huvudstaden påminner distrikten om att det är huvudstaden som har makten genom att varje år, anordna hungerspelen, två spelare, en tjej och en kille mellan 12 och 18 år, väljs ut i varje distrikt. Dom får resa till huvudstaden och sedan släpps dom ut på en arena där dom ska döda varandra. Den sista som är kvar vinner, och allt spelas in och visas som underhållning i huvudstaden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0