FRRRAAANCE!

HEJSan! Idag åker moi and le familyyy till FRankrike! Eller snarare MOT Frankrike.. vi åker ju bil så det tar typ 3 dagar..
Alltså jag vet inte riktigt vad det är med mig, har verkligen ingen lust att skriva. Kanske kommer bloggandet tillbaka till hösten, vem vet? Aja.. Min tumblr är roligare! Bara bilder, finfina bilder. Älskar tumblr.
AH men eftersom att jag är så omotiverad och lat så ska jag länka till tre sidor där det står lite vettiga och tänkvärda artiklar om hur kvinnor och BARN framställs i reklamer och media, och att det påverkar oss mer än vi tror. Läs läs läs! (kanske inte håller med i alla slutsatserna på sidorna, men väldigt värd läsning)
Förminskning av kvinnors storlek och betydelse
Flickor duger inte som de är
Mat är sex

HEEEJ


Omotiverad bild once again. Fellan i hörnet hahaha <3

Idag och igår var jag med Alvin, Elias, Sam och Aslan. Mest hemma hos Alvin, spelandes tvspel. Jag är inte så bra på det, börjar skrika hela tiden..
Såg också nya spidermanfilmen i torsdags! Den var bra tycker jag! Brukar inte gilla actionfilmer, men den här var liksom rolig ibland, inte så förutsägbar och skådespelarna var bra, speciellt huvudpersonen! Men (som alltid) så finns det typ bara med en tjej bland huvudrollerna. Hon sprang bara runt och pussade på Peter Parker (spindelmannen alltså) och behövde räddas och tas hand om hela tiden. Alla fighter var det bara män av olika typer som skötte. Lite segt. Lite unken kvinnosyn, att tjejen nästan alltid ska vara hjälplös och behöva skyddas, aldrig slåss. Fast i vissa actionfilmer är tjejer med och slåss dock! Men framställs då oftast ändå som nåt slags sexobjekt med snygg kropp. Och hon brukar aldrig vara huvudperson eller ond skurk.Ganska gärna ska hon flirtas med, alltid någon som ska skämta om hennes kropp eller något annat sexuellt.
Det är lite segt att det kvinnliga könet ses som en speciell karaktär, alltså om man tänker i tex smurfarna (haha) så har varje smurf något speciellt, som "smartsmurfen" "skojsmurfen" o.s.v och sen finns det "tjejsmurfen"/"snyggsmurfen" som ska vara nån slags avvikelse, en tjej. Förstår ni/du hur jag menar? Alla smurfar har något speciellt och tjejens speciella sak är alltså.. att vara tjej? Och alla killsmurfar har en personlighet, medans snyggsmurfen/tjejsmurfen bara är snygg. För när någon är en tjej så måste hon bry sig om utseéndet. Varför kunde inte snyggsmurfen vara en kille? Varför kunde inte fler smurfar vara tjejer? Och ha en personlighet åtminstone?

Nu har jag skrivit massa om smurfar.
Heh dags att sluta.

PUSSOCHKRAAAAAM! <3 <3 <3 <3 <  3< <33 <3 < 3< 3< 3< 3 3< 3 <33<<33333RSS 2.0