Internationella kvinnodagen!


Kvinnor används hela tiden i reklamsammanhang, reklamer för SAKER. I desperat försök att sälja mer tex mer öl (som i den här reklamen) så slänger dom på en liten kvinna som ett sexigt litet objekt. Najs va?


Som de flesta vet är det kvinnodagen idag, och den firar jag med en feministiskt blogginlägg! Yippie!
Vårat samhälle är fortfarande inte helt jämställt, TROTS att alla vet att kvinnor te.x generellt tjänar mindre än män och att det är så det inte bör vara; Så är det fortfarande löneskillnader! Hur svårt ska det vara!?
Och fortfarande så accepteras sexism mer än rasism. :I
Om nån skulle dra ett rasistiskt skämt skulle alla bah "VAFAN SÄGER DU? ÄRU RASIST ELLER!?"
MEN om man hör ett sexistiskt skämt reager nästan ingen. Hur många "woman in the kitchen"-skämt hör man/ser på internet daligen? Utan att någon reagerar speciellt mycket?
Det var ca 90 år sedan kvinnor fick rösträtt. Det är inte så jävla länge sedan!
Såg den här videon idag (se längre ner), den är jävligt bra. Verkar tråkig men det är den inte (:D), inte om man kan engelska och vill bli lite upplyst om varför de flesta tjejer i dagens samhälle är utseéndefixerade. (!)
Killar/män/pojkar har ju också massa krav på sig, får inte visa känslor på samma sätt som tjejer tex, vilket kan leda till undertryckt ilska, våld o.s.v Men killars krav är fortfarande inte lika förnedrande och lika många som tjejernas. Vi förväntas vara snygga, fina, sexiga, väna, helt hårbefriade, intressserade av kläder, smink, inte kunna nåt om fotboll o.s.v
Och det är inget fel med att gilla smink och kläder (!), men det ska inte finnas några KRAV på att man ska gilla sådant, killar ska inte heller BEHÖVA gilla sport/actionfilmer.
Nu är inte alla människor såhär, men vårat samhälle lutar sig åt det här hållet.
Här är filmen!
Enjoy! :-DDDDDDDD


Kommentarer
Postat av: trololololo

Såg hela videon + del 2. Det är verkligen sjukt hur tjejer framställs som objekt precis överallt nästan utan att man lägger märke till det. Isch.

2012-03-23 @ 16:09:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0